Fiasko jau pirmajame ture

03/05/2010 22:44

FK Viltis SFL Ergo pirmenybes pradėjo kitaip nei buvo iš jų tikėtąsi. Jau pirmame D2 diviziono ture susidurė su netikėtai iškilusiais sunkumais. Tikriausiai mažai kas tiek mūsų, ar net varžovų gretose tikėjosi, jog būtent šį šeštadienį Viltis gali mače su Pionieriais prarasti bent vieną tašką. Deja, prarado. Ir ne vieną, o visus tris.

Mačas prasidėjo pavojinga situacija, kuri kilo prie varžovų vartų. Jau 15-tą susitikimo sekundę Giedrius galėjo išvesti mūsų komandą į priekį, tačiau smūgis buvo kiek per silpas ir priešininkų vartininkas apsaugojo savo ekipą nuo greito įvarčio. Kamuolio kontrolė kaip visuose Vilties mačuose, priklausė mums. Tačiau didesnės naudos iš to išpešti pirmajame kėlinyje nepavyko. Įsiminė varžovų smūgis į Krisčio ginamų vartų virpstą bei daugybė mūsų neišnaudotų progų, įvarčiui pelnyti. Haroldas, Giedrius jau per primas 45 minutes galėjo nuspresti šių rungtynių baigtį.

 Antrojo kėlinio pradžią galima apsisioti, sudeginti ir užkasti giliai po žemėmis. 49 minutę rezultatas dar buvo 0:0, tuo tarpu 54 jau - 0:3. Visiškai subyrėjo centro gynyba per 300 sekundžių. Naujokas Paulius ir ekipos senbūvis Pavelas po šios atkarpos normaliame gimtadienyje būtų buvę priversti išeiti. Jeigu kiti ekipos nariai pažymių knygelėse už rungtynes su Pionieriais gautų teigiamus balus, tai mūsų centro gynėjų balai rašytųsi su minusiuko ženklu priekyje. Žinoma, po tokios atkarpos tikėtis, jog komanda atsigaus likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, buvo beprasmiška. Tiesa, jog ilgai nešaudysime "tuščiais šoviniais" irgi buvo tikėtina. Tuoj po skaudžių įvarčių Viltis supyko ir neleido priešininkams daugiau "čiupinėti" kamuolio. Visas atakas ir žaidimo tempą diktavome mes. Jau tik paguodos įvarčius, kėliniui artėjant prie pabaigos, pelnė Vaidas bei Giedrius. Likus vos kelioms minutėms ir rezultatą sušvelninus iki minimumo, turėjome pora puikių šansų išlyginti rezultatą, tačiau teisėjas visai netrukus paskelbė rungtynių pabaigą. 2:3 ir pirmasis pralaimėjimas šiame sezone juoda ant balto užrašytas mačo protokole. Iš kitos pusės, ekipos valdyba labai neliūdi ir tikisi, jog šis "šaltas dušas" ateityje išeis tik į naudą.

Sekančios varžybos jau šį penktadienį 18:30 Kalnų Parko stadione. Varžovas - visuomet aršus ir nenuspėjamas - ZJAZZ.

Back