Kai fortūna atsuka užpakalį

22/02/2010 22:27

Kaip jau tapo įprasta, kiekvieną sekmadienį FK Viltis kovoja dėl patekimo į B divizioną. Šį savaitgalį mums kelią norėjo pastoti Ryto ir Omnitel ekipos. Tačiau užbėgant įvykiams už akių, galima paminėti, jog vienai iš jų tą kelią pastoti pavyko.

Pirmieji mūsų egzaminą laikė - Rytas. Nusiteikę rimtai kovai ir pasinaudoję mūsų drausmės stygiumi, pastarieji sugebėjo gan skaudžiai mums "įkąsti". Kaip ir pirmoje tarpusavio dvikovoje pirmieji pasižymėjome mes. Tačiau tuoj po įvarčio visiškai "paleidome žaidimą". Varžovai nepasikuklino ir tuoj puikiausiai pasinaudojo. Pelnę du greitus įvarčius, privertė prisiminti pirmųjų varžybų scenarijų, kur viskas vyko būtent tokia siužetine linija. Po praleistų įvarčių privalėjome susiimti ir varžovams primesti savo žaidimą. Tai pamažu ėmėme įgyvendinti. Kūrėme daug progų įvarčiui pelnyti, beveik visi Vilties smūgiai skriejo į vartų plotą, tačiau pritrūkdavo elementarios sėkmės. Taigi žaidimas ir toliau "juda pagal planą". Išlyginame rezultatą (2:2) ir, žinoma, per keletą paskutinių likusių minučių, tikimės visiškai pakartoti D diviziono varžybų scenarijų. Deja.... Po standartinio smūgio prie mūsų vartų, varžovo smūgiuotas kamuolys atsimuša į Ryto žaidėją ir skrieja tiesiai į Vilties vartų tinklą. 2:3, ir fiasko jau čia pat. Per likusį laiką neišnaudojame nuostabių progų bent išlyginti rezultatą ir esame priversti kišti galvas po šaltu dušu. Pralaimėjimas rezultatu 2:3. Neįmanoma nepastebėti, jog mūsų gretose labai trūko Haroldo. Pastarasis itin dažnai jungdavosi prie rezgamos atakos kairėje. Tuo tarpu šiame susitikime nematėme jokio gynybos ir saugų grandies bendradarbiavimo. Vilties gretose po įvartį pelnė Lech (15 įvartis) ir Paulius (16).

FK Viltis 2:3 Rytas

1:0 - Lech
2:2 - Paulius

Antrajame susitikime prieš Omnitelio klubą, nebeturėjome kur trauktis. Jei ir po šios dvikovos į sąskaitą įsirašytumėme apvalų nulį, tai, ko gero, atlyginimai už vasario mėnesį nebūtų mokami. Tačiau šiai dvikovai nusiteikėme žymiai rimčiau. Nuo pat pirmųjų minučių įrodinėjome, jog varžybos prieš Ryto komandą buvo tik nekaltas atsitiktinumas. Žaidimas skyrėsi kaip diena ir naktis. Atrodo, jog per pertraukėlę tarp rungtynių, į aikštelę buvo gražinti Vilties futbolininkai. Taigi netrukus krenta pirmasis įvartis. Jį puikiai perkeldamas Omnitel vartininką, pelno Giedrius (5 įvartis). Gynyba puikiai tvarkėsi ir per visas 35 minutes, praktiškai net neleido priešininkams pagalvoti apie įvartį. Netrukus Viltis persvarą padvigubino. Po stipraus Pauliaus smūgio, šalia buvęs Šarūnas (5 įvartis) pelno antrąjį ekipos įvartį. 2:0 ir belieka išlaikyti tokį patį tempą iki susitikimo pabaigos. Be didesnio vargo apsigynę ir dar porą kartų pagrasinę Omnitel vartams, pasiekėme užtikrintą pergalę.

FK Viltis 2:0 Omnitel

1:0 - Giedrius
2:0 - Šarūnas

Back