Kaip per sviestą...

11/03/2010 13:31

Šventinį kovo 11-osios rytą, FK Viltis susirinko kovoti dėl 6 taškų TeamSport turnyre. Dvejų pergalių kaina - stiprios pozicijos kovoje dėl patekimo į B divizioną. Priešininkų statistika nežadėjo mums įtemptos kovos. Galbūt dėl to ir nematėme šiandien Vilties žaidime maksimalaus susikaupimo.

Taigi pirmasis varžovas buvo mums kiek anksčiau pažįstami Seto futbolininkai. Nuo pat pirmųjų susitikimo minučių matėsi aiškus ekipų meistriškumo skirtumas. Priešininkai atakoje daugiau dviejų perdavimų niekaip neįstengdavo atlikti. Mūsų nepriekaištinga gynyba nutraukdavo menkiausią "geltonųjų" ketinimą grasinti Vilties vartams, o greitose kontraatakose buvome tiesiog nesulaikomi. Pirmąjį įvartį gražiu smūgiu pelnė Lech. Netrukus rezultatą dvigubino Giedrius. 2:0 ir galime toliau žaisti savo malonumui. Tačiau esant tokiam rezultatui, Vilties kombinacinis žaidimas darėsi vis gražesnis. Dauguma žaidėjų atsipalaidavo ir leido sau vietomis net paimprovizuoti. Perdavimai vienu-dviem lietimais "pjovė išilgai per kepenis" visą Seto gynybą, ko pasėkoje, krito ir dar pora įvarčių. Rezultatą 3:0 padarė Vaidas, o ketvirtąjį ekipos įvartį pelnė Lech. Jau tik retoje atakoje varžovams bepavykdavo sukurti kažką pavojingesnio, tuo tarpu mes net neketinome sustoti. Puolimas dirbo, kaip pasiutęs. Progos pasižymėti sekė viena po kitos, tačiau kaip jau mums įprasta, jų realizuoti gan dažnai nesugebėdavome. Savo antrąjį įvartį pelnė ir Vaidas. Likus vos daugiau nei minutei, jis sėkmingai užbaigė Seto futbolininkų triuškinimą.

FK Viltis 5:0 Setas

1:0 - Lech
2:0 - Giedrius
3:0 - Vaidas
4:0 - Lech
5:0 - Vaidas

Antrasis susitikimas turėjo lašeliu daugiau intrigos. Pergalingomis nuotaikomis pradėjome 6-ąjį diviziono turą prieš vienus iš autsaiderių, Gelgaudiškio futbolininkus. Tiesa, per pirmąjį mačo trečdalį nesugebėję įmušti, užuodėme kažkur toli artėjančią sensaciją. Juolab, netrukus iš aikštelės penkioms minutėms buvo išvarytas Paulius. Taigi likome 6 prieš 7. Užduotis darėsi sunkesnė, o švieslentėje degė 0:0. Kai komanda neįmuša, o laikas tirpsta kaip sniegas pavasarį, žaidėjai ima jaudintis ir pernelyg skubėti. Tą galima buvo matyti mūsų atakose. Atrodėme visa galva ir pusė "taburetės" pranašesni už Gelgaudiškį, tačiau vis pritrūkdavo keletos centimetrų. Tokiu atveju, reikia išnaudoti slaptuosius kozirius - tolimus smūgius. Tą mūsų pagrindinis centro gynėjas Pavelas ir padarė. Tolimu, neatremiamu smūgiu "įlipdė" pirmąjį įvartį. O tada ir prasidėjo... Nuo Vilties žaidėjų galvų pradingus įtampai, galėjome žaisti savo žaidimą. Kaip ir pirmame mače, antrąjį komandos įvartį pelnė Giedrius. Esant rezultatui 2:0, rungtynės pasiekė savo kuliminaciją. Vilties žaidimas įgavo maksimalų grožį. Žaidimas greitais, trumpais perdavimais sužavėjo ne vieną Sportimos lankytoją. Kone kiekvienas praeidamas pro antrąjį ketvirtį, nors trumpam stabtelėdavo. Bent 15 minučių galėjome pasijusti, tarsi, brazilai, nes toks žaidimas tikrai negalėjome nežavėti. Po vienos iš eilinių staigių atakų, "Jankis" skrersavo kamuolį į baudos aikštelę, kur neįtikėtino grožio smūgiu per save smūgiavo Lech. Deja, vartininkas atmušė kamuolį. Tačiau jeigu toje situacijoje būtų pelnytas įvartis, tai bent minimum galva būtų apsisukusi. Jau po poros akimirkų Paulius pelno trečiajį, o Šarūnas ketvirtąjį įvartį. Rezultatas tampa triuškinantis, o mūsų įtikinama pergale nesuabejotų net Vilkaviškio miestelio močiutės.

FK Viltis 4:0 Gelgaudiškis

1:0 - Pavelas
2:0 - Giedrius
3:0 - Paulius
4:0 - Šarūnas

Šios dvi pergalės leidžia FK Vilties klubui tapti C diviziono lyderiais bei jaustis tvirtai kovoje dėl kelialapio į B divizioną.

Back