Pirmoji pergalė lauko futbole

22/04/2010 12:18

Saulėtą sekmadienį olimpiniame Grigiškių stadione, FK Viltis debiutavo šiemet lauko futbole. Užbėgant įvykiams už akių galima paminėti, jog debiutas pavyko, tačiau rezultatas 3:2 neatspindi mūsų turėto pranašumo. FK Katastrofa pasirodė žymiai silpniau.

Pirmosiomis varžybų akimirkomis žaidėme kiek chaotiškai. Visą žiemą "atkalę" Sportimos manieže, mini futbolo aikštelėje, Grigiškių stadionas mums atrodė kiek per didelis. Tačiau norime mes to, ar nenorime, pratintis prie lauko futbolo privalėjome. Tuoj po pakelto kampinio pelnėme ir pirmąjį savo įvartį. Pasižymėjo ekipos naujokas Olegas. Ilgai persvaros išlaikyti nepavyko, nes jau po kampinio prie mūsų vartų Katastrofos žaidėjas nestabdydamas ore skriejančio kamuolio, stipriu smūgiu "smeigia" įvartį į mūsų vartus. Besibaigiant pirmajam kėliniui vis tik sugebam vėl įsiveržti į priekį, po dar vieno naujoko įvarčio. Po puikaus Vaido perdavimo, jį pelno Mindaugas.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeičia. Maždaug 80% laiko su kamuoliu būna FK Viltis. Varžovai tik atsimušinėja, negalvodami apie kamuolio kontrolę, ar pavojingesnes situacijas. Tačiau rezultatą išlyginti Katastrofai vėl pavyksta. Po itin nestipraus smūgio į mūsų vartus, vartų sargas Kristis nesugraibo kamuolio ir švieslentėje užsidega du dvejetukai. Visai netrukus savo kvailais sprendimais apsireiškia ir mūsų vienas nemėgstamiausių teisėjų. Už kiek pakeltą kapitono balso tembrą ir klausimą kodėl nėra pražangos prieš jo brolį, Vaidui buvo parodyta raudona kortelė. Ko gero, pats durniausias teisėjo sprendimas, kokį esame matę per savo dviejų metų egzistavimo laikotarpį. Juolab prisiminkime, jog čia žaidėme draugiškas rungtynes, o kapitonas visuomet turi teisę paklausti teisėjo. Deja, šiam nesusipratėliui grigiškiečiui niekas tokių nerašytų taisyklių nepasakojo. Vaidui palikus aikštelę, "kamuolio kontrolė ir iniciatyva liko mūsų kojose". Lyg atrodytų, kad ne mūsiškis, o Katastrofos futbolininkas gavo raudoną kortelę. Netrukus pelnome ir trečiajį, pergalingą rungtynių įvartį. Eksperimentiškai Giedrių nusiuntę į puolimą, jau visai netrukus gavome rezultatų. Techniškai ir apgalvotai pasiuntęs kamuolį į priešininkų vartus, Giedrius dovanoja pirmąją FK Vilties pergalę lauko futbolo sezone.

Jau šį šeštadienį 14:00 Bukiškėse, pradėsime kovas Carlsberg Taurės turnyre. Ten pirmajame etape mūsų lauks FK Troja, kuri negailestingai mus nugalėjo TeamSport turnyre, rezultatu 0:3. Privalome siekti revanšo!

Back