Ramiai ir užtikrintai

21/05/2010 00:19

Ramiai ir užtikrintai FK Viltis žengė į LFF Taurės II etapą. Ryto futbolininkai nepasirodė ta komanda, kuri sugebėtų jau pirmose Lietuvos Taurės rungtynėse "įkasti" Vilties ekipai. Antradienio vakarą vykusiame mače be didesnio vargo pasiekėme triuškinančią pergalę.

Susitikimas prasidejo kiek nervingai. Slidi ir šlapia aikštelės danga išmušė iš vėžių tiek mus, tiek priešininkus. Tačiau kovoti reikėjo, juolab tai - mūsų debiutinis pasirodymas tokio lygio turnyre, todėl motyvacija tiesiog trykšte tryškome. Kėlinio pirmoje pusėje vyko mėginimas užkariauti aikštės vidurį ir primesti varžovams savo žaidimą. Iš dalies pavyko. Pavojingas progas kūrėme vieną po kitos. Šansai pasižymėti darėsi vis realesni, tačiau ta pati problema - užbaigimas - neleido mums jaustis padėties šeimininkais. Kampinių statistika po pirmųjų 45 minučių buvo triuškinanti - 8:0 Vilties futbolininkų naudai, bet pagrindinė mačo statistika švieslentėje rodė apvalius du nulius.

Per pertrauką padarę reikiamas išvadas ir nežymius pakeitimus, gavome ilgai lauktų rezultatų. Po eilinio kampinio prie Ryto vartų, atšokęs kamuolys atsidurė visai šalia gynybą trumpam palikusio "Jankio". Pastarasis tiksliu smūgiu, nestabdydamas kamuolio pasiuntė jį į vartų tinklą. 1:0 ir jau šiek tiek ramiau. Antrasis mūsų įvartis sekė visai netrukus. Jo autorius buvo jau etatiniu įvarčiu mušėju tapęs Giedrius. 2:0 ir komandinė įtampa visiškai atslūgo. Ryto ekipą galutinai sužlugdė po keitimo pasirodžiuso puikus Alekso įvartis. Tai - jo debiutinis įvartis oficialiose FK Vilties rungtynėse. Sveikiname jį su tuo. Kai mačo baigtis jau buvo aiški, o žaidimas vistiek vyko viena kryptimi, įvarčiai nesiliovė kritę į svečių vartus. Ketvirtąjį kartą kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Paulius, o penktąjį -  jo brolis Vaidas. Taigi I etapas įveiktas be didesnio vargo. Kiekvienas tądien matęs rungtynes galėjo drąsiai pasakyti, jog Ventos stadione žaidė tik viena komanda, kita atvažiavo tik "atstovėti". Sveikiname visus FK Vilties ekipos žaidėjus bei gerbėjus su patekimu į II LFF Taurės etapą ir laikome kumčius, jog jame mūsų lauktų bent jau nežymiai stipresnis varžovas. Burtai jau šio mėnesio pabaigoje.

Back