Viltys atgimsta

08/06/2010 00:31

Šį sekmadienį, Birželio 6 dieną, „Ventos“ stadione pergalės giesmes giedojo „FK Vilties“ fanai, kurių numylėtiniai, 6-ame ture užtikrintai įveikė „Euforijos“ futbolininkus rezultatu 2:4.

Rungtynės prasidėjo vangiai, abi komandos apsikeitė klaidomis, tačiau viena iš klaidų „Vilties“ futbolininkams kainavo itin brangiai. „Euforijos“ rezaltutyviausias žaidėjas, Paulius Bogdevičius, gavo puikią progą sušaudyti „Vilties“ vartų sargą "Kristį", kuo balta apranga vilkintis puolėjas ir pasinaudojo. Po „Euforijos“ šalto dušo, „Vilties“ futbolininkai, kiek sutrikę, bandė dar labiau perimti kamuolio kontrolę. Pamažu, ši užduotis buvo įvykdyta. Atsigaunantys „Vilties“ futbolininkai užgulė oponentų vartus ir keletą kartų iššvaistė realias progas pasižymėti. Tačiau visai netrukus pavyko atsatyti lygiąsias švieslentėje. Tai padarė rezultatyviausias „Vilties“ žaidėjas – Haroldas Kerušauskas, įmušęs savo jau 4-ąjį įvartį. Pirmasis kėlinys pasibaigė lygiosiomis 1:1.

Antrąjį kėlinį „Vilties“ futbolininkai pradėjo aktyviau, smarkiau, tačiau mažumoje. Komandą 10-tyje buvo priverstas palikti, pirmojo kėlinio pabaigoje, traumą gavęs dešinysis gynėjas – Evaldas Jankauskas. Pastarasis dėl čiurnos patempimo iš rikiuotės krenta mažiausiai dvejoms savaitėms. Tačiau "Jankio" trauma neatėmė iš mūsų noro kovoti ir įrodyti, jog šiandien esame vertesni 3 taškų. 55-ąją minutę po Vaido Pajarsko perdavimo, Aleksas Stankevičius įmušė antrąjį „Vilties“ įvartį . 2:1 ir jau psichologinis spaudimas atitenka aikštės šeimininkams. Sužaidus daugiau nei 10 minučių „Vilties“ futbolininkai ir toliau grasino „Euforijos“ vartams. Po eilinės gražios atakos, vartus pavyksta pramušti ir Tadui Bačiūnui, kuriam rungtynių pradžia ne itin nusisekė, dėl poros iššvaistytų realių progų. Nepaisant kiekybinės persvaros, „Viltis“ ir toliau šturmuoja, tartum jiems reikia žūtbūt įmušti. To pasėkoje, krašte rungtyniaujantis ekipos veteranas Evaldas Anilionis išlaukia tinkamo momento ir skersuoja kamuolį komandos kapitonui , o šis nieko nelaukdamas siunčia kamuolį į tuščius vartus. 4:1 ir niekam nebekyla abejonių, kuris klubas šioje dvikovoje stipresnis. Rungtynių pabaigoje „Euforijai“ pavyksta įmušti antrąjį rungtynių įvartį. Po žioplos klaidos gynyboje, leidžiame šeimininkams pagalvoti apie dramatiškas lygiąsias. Per likusias keliolika minučių, apie lygiąsias lieka tik galvoti, nes mačo arbitras skelbia susitikimo pabaigą. Taigi „FK Viltis“ laimi rungtynes ir iškovoja svarbius 3 taškus.

Jau šį trečiadienį, Žalgirio stadione susikausim su paturysia sostinės ekipa Lics. Tai bus, kone, viena iš rimčiausių ir svarbiausių dvikovų mūsų klubo istorijoje. Pergalės kaina - patekimas į LFF Taurės III etapą (ko Vilčiai dar niekuomet nėra pavykę padaryti).
Reikės itin gausaus Jūsų palaikymo!

 

 

Back